bolkijkerxs
Pien Storm van Leeuwen
item1b
home allegriav2
beeldend werk
poëzie en beeld
FOTO HENK BEUKERS
poosplaatsen
kunstroutes
monumenten
activiteiten
publicaties

Allegria

pictuur

routekaarten
algemeen
 picturen
 sculpturen

Haar beeldend werk bestaat voornamelijk uit picturen en sculpturen , zie daarvoor de gelijknamige pagina’s. Incidenteel maakt zij ook installaties, landschapskunst en werk met digitale technieken. Deze pagina geeft een impressie van enkele aspecten van haar werk.

steenkrvigilwinter

steencirkel

Kring van 20 stenen, geplaatst in 2000 als millenium monument. De stenen staan voor de 20 eeuwen van de Christelijke jaartelling. De steencirkel verwijst naar een archetypisch symbool van verbondenheid tussen aarde en kosmos. De kalksteen van deze têtes de roche werd onder invloed van het zonlicht 100 miljoen jaar geleden gevormd als het sediment van dierlijk leven in de zee.

Op de voorgrond staan twee vigilanten, sculpturen in ijzer.

decembertextcfoto

december

Gedicht met foto (digitale print) uit de reeks de Twaalf maanden met gedichten van 12 Brabantse dichters

vaanbredeA

Brede A

Banier ontworpen voor het Valkenbergpark ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van de stad Breda in 2002. Digitale print op vlaggendoek.

wuivendwater
FOTO BN DE STEM/JOHAN VAN

wuivend water

Detail van de installatie Wuivend Water, honderd handen in de Delpratsingel in Breda, tijdens de manifestatie Kunst in de Singel in 1997.

pelicaentegel10x15

pelicaensteen

Arduinen tegel van Pien in de fundamenten van de schuurkerk bij de Pelicaen hoeve in Chaam. In het Christendom wordt de pelikaan gezien als symbool van de zelfopofferende liefde, het labyrinth staat hier voor de moeilijke weg die vaak te gaan is in geloofskwesties. De schuurkerk ontstond na de Vrede van Munster in 1648, toen de Roomskatholieken hun geloof niet meer openlijk mochten belijden. De Pelicaen hoeve werd in de Middeleeuwen gesticht door de Norbertijnen.

home beeldend werk poëzie en beeld poosplaatsen kunstroutes monumenten activiteiten publicaties routekaarten algemeen  picturen  sculpturen