n3745festinalentev2s Pien Storm van Leeuwen
item1b
home

In de gemeente Gilze-Rijen worden een aantal poosplaatsen gerealiseerd. De poosplaats in de tuin van het voormalige kantoor van de Rabobank aan het Bisschop De Vetplein in Gilze, thans kantoor van Vermetten, is niet meer voor het publiek toegankelijk.

beeldend werk
poëzie en beeld
n10094ppwarandexs
poosplaatsen
kunstroutes
monumenten
activiteiten
publicaties
routekaarten
algemeen
Poosplaatsen in
De Mark en de stad
Poosplaatsen
poosplaatsen in
Ode aan de Mark

Poosplaats aan de Warande in Gilze, met dichtregels van Silva Ley. In de Tachtigjarige Oorlog bivakeerde nabij deze plek een Spaans lege, tijdens een belegering van Breda.

van de oude maaskegel groef
poosplaatsen
n10088geveldichtv2xs

Gevelgedicht aan de Cijnshof in Gilze met dichtregels van Pien. Op de plaats waar nu huizen staan heeft ooit een koekfabriek gestaan.

n9260onthulv2s n9296keienxs
n9258onthuls

Poosplaats aan de Broodbaan tussen Gilze en Rijen met dichtregels van Kees van Meel. De onthulling vond plaats op 18 januari 2013 door wethouder Willem Starreveld en Pien, in aanwezigheid de gemeentelijke kunstcommissie.

n9278keesvMs
hier liep de mens naar

Kees van Meel draagt het gedicht voor dat hij heeft geschreven voor de poosplaats, geînspireerd door de naam Broodbaan, het zandpad waarlangs arbeiders naar de fabrieken in Rijen liepen. Het bos- en heidegebied herbergde in vroeger tijden duizenden soldaten en is nog steeds militair terrein.

home beeldend werk poëzie en beeld poosplaatsen kunstroutes monumenten activiteiten publicaties routekaarten algemeen Poosplaatsen in De Mark en de stad Poosplaatsen poosplaatsen in Ode aan de Mark poosplaatsen