Pien Storm van Leeuwen
item1b
home
beeldend werk
poëzie en beeld
poosplaatsen
kunstroutes
monumenten
activiteiten
publicaties
routekaarten
algemeen
akkers en zeevlam

Letterkundige Roelie Koning over Pien’s debuutbundel Zinder:

Deze poëzie is geworteld in levenskunst: het vermogen om te genieten van wat rondom is en ons bestaan bekleedt: zon, regen, riet, boom, vogel, de geliefde, de moeder als jonge en oude vrouw.

De gedichten laten ons de schoonheid en bijzonderheid ervaren van wat bekend en vertrouwd is. Dat geldt ook voor de taal zelf.

Dit dichtwerk wordt gedragen door bevlogen aandacht voor klank, diepte van betekenis, gevoelswaarde, verrassende verbanden. Spel en zorgvuldige omgang gaan daarbij hand in hand.

Het resultaat is van een grote schoonheid.

geheimend blauw
pictuur en poëzie

Drie motieven

De gedichten in Zinder zijn gerangschikt in drie reeksen, elk met een eigen motief: het stroomt, dichtbij en een vogel landt. Met de woorden van Koos Tuitjer (zie de recensie in Brabant Cultureel/Literair onder aan deze pagina):

De eerste reeks (het stroomt) staat in nauwe relatie met natuurbeleving. De tweede reeks (dichtbij) is van intieme aard, kwetsbaar, met gevoelsuitingen naar dierbaren. De derde reeks (een vogel landt) omvat gedichten vol vuur, maar ook bezonken en bezonnen.

lijnenspel
moedertaal
beelden

Bij de presentatie op 27 november 2004 van de bundel Zinder, gedichten over Breda van het Stadsdichtercollectief, wordt Pien gelukgewenst door Daan en Ina Manneke.

wikkelzinders
najadeikoon
zindertuitjer
hetstroomtsx
dichtbij3stxt
eenvogellandtstxt
p1010022piendaaninaus
home beeldend werk poëzie en beeld poosplaatsen kunstroutes monumenten activiteiten publicaties routekaarten algemeen akkers en zeevlam geheimend blauw pictuur en poëzie